Blog

9 diciembre 2015

Creus que és impossible passar les festes de Nadal sense guanyar pes?

Arriben les festes de Nadal i la majoria de nosaltres ja estem immersos en els seus preparatius. Les festes de Nadal giren al voltant d’uns bons àpats acompanyats de la família i els amics. Les nostres necessitats nutricionals es veuran sovint sobrepassades per tots aquests dinars i sopars. Malgrat tot, és possible passar les festes i no agafar pes. Però com ho podem aconseguir? Tot seguit us donem una sèrie de consells perquè les festes nadalenques no ens suposin uns quants quilos de més.

Dieta masnou - Creus que és impossible passar les festes de Nadal sense guanyar pes?

En primer lloc, hem de prendre consciència que, durant aquests dies, tindrem al nostre abast tota una sèrie d’aliments temptadors com els torrons, bombons i altres dolços nadalencs. La prohibició de menjar-ne augmentarà el nostre desig de menjar-ne. Per tant, potser és millor menjar-ne amb moderació. Hem de tenir clar quina quantitat podem menjar de cada cosa i gaudir-ne mentre ho fem però, tenint molt clar que no repetirem.

Aquest mateix concepte és aplicable a la resta d’àpats: no t’estiguis de tastar tot allò que et vingui de gust però sigues prudent amb les quantitats. Menja pausadament i gaudint de cada àpat ja que així també afavoriràs la teva digestió.

Per controlar les calories ingerides és important també que no abusis de les begudes alcohòliques. Encara que no ho sembli tenen un elevat nombre de calories.

Tot i seguir aquestes recomanacions és molt probable que acabem ingerint més calories de les necessàries. Per aquest motiu, una opció molt interessant i saludable, és aprofitar el Nadal i l’any nou per fer més exercici. Aprofita aquests dies festius per practicar l’esport que més t’agradi, o simplement aprofita per caminar a un bon ritme durant al menys mitja hora. T’ajudarà a tenir millors digestions i a mantenir les calories a ratlla.

Per últim, els dies que no tinguis cap dinar o sopar festiu, aprofita per seguir una dieta sana i equilibrada, que ajudi al teu organisme a depurar-se i a eliminar toxines. T’ajudarà molt tenir una bona planificació dels menjars escollint aquells aliments que ens ajudin a compensar els excessos d’aquestes dates.

Perquè creiem que la dieta és una part molt important de la salut i el benestar, a l’Institut Ruiz Castilla comptem amb els serveis del Toni Alba, educador nutricional amb molts anys d’experiència en el camp de la nutrició i la salut. Si tens problemes a l’hora de seguir una dieta, no saps com afrontar-ho, n’has provat d’altres i no has tingut èxit, vine a la seva consulta. T’ensenyarà a menjar de forma saludable mentre perds pes i recuperaràs aquell benestar físic i mental que has perdut! No te n’oblidis: som allò que mengem.

 

Dra. Mireia Ruiz Castilla
info@draruizcastilla.com
93 189 03 28