Blog

25 marzo 2015

La importància de l’alimentació en la prevenció del càncer

El ritme de vida que duem en l’actualitat, l’estrès, la gestió de les emocions i sobretot l’alimentació són factors que influeixen de manera molt significativa en l’augment que s’ha experimentat en la societat actual de malalties com el càncer.

Alimentación contra el cáncer - La importància de l'alimentació en la prevenció del càncer

Si bé no podem saber de manera exacta quina és la causa o quin és el factor més significatiu en la proliferació d’aquesta malaltia, si que hi ha estudis que constaten que el què mengem influeix, no només en el nostre estat de salut general, física, mental i anímica, sinó també en la major o menor incidència de la malaltia per excel·lència d’aquest segle, el càncer.

Actualment estem envoltats de menjars processats i manipulats en major o menor grau, ja què el consum massiu ha fet que s’hagi de produir una gran quantitat d’aliments, que han de suportar períodes relativament llargs de transport i emmagatzemament. Per aquest motiu, resulta quasi bé inevitable que portin en la seva composició productes conservants, estabilitzants, etc. Si bé resulta pràcticament impossible dur una alimentació absolutament al marge d’aquest tipus de preservants, el que si podem intentar és limitar el seu consum tot el que ens sigui possible i contrarestar els seus efectes augmentant el consum d’aliments el més frescos i naturals possible que ens ajuadarn a combatir l’aparició de malalties com el càncer. Alguns dels aliments als que tradicionalment se’ls atribueix poder anti carcinogen són, entre d’altres, les fruites cítriques, els fruits del bosc, el tomàquet, la soja, les llavors de lli, les algues marines, les cols, alguns volets, el vi tint, la xocolata i el te verd.

En les properes setmanes us anirem explicant com aquests aliments ens poden ajudar a mantenir una dieta saludable i equilibrada, mentre ajudem a les cèl·lules del nostre cos a mantenir-se en el millor estat de forma possible i limitar l’aparició de determinades malalties.

 

Dra. Mireia Ruiz Castilla
info@draruizcastilla.com
93 189 03 28 / 93 189 03 29