Blog

9 junio 2015

Aliments contra el càncer: la xocolata

La xocolata és un aliment que compta amb un gran nombre d’adeptes no només pel seu bon sabor sinó també pels efectes que provoca tot sovint en el nostre estat d’ànim. A més a més, ara la ciència contribueix a què aquest aliment continuï estant present a la nostra dieta per mèrits propis, ja que estudis recents apunten a uns possibles efectes preventius de la xocolata de les malalties  cardiovasculars i del càncer.

Chocolate anti cancer - Aliments contra el càncer: la xocolata

La pasta de cacau conté quantitats elevades de polifenols, concretament de proantocianidines, que són molècules amb propietats beneficioses per la salut. Aquestes polifenols són molt semblants als que es troben en altres aliments com el te verd, els fruits de bosc o les cebes, amb provats efectes anticancerígens. Per tant, aquestes molècules presents a la xocolata és molt probable que també tinguin els mateixos efectes.

Cal remarcar que estem parlant de la xocolata amb un 70 % de cacau i sense llet. De fet, altres estudis han posat en evidència que la llet impedeix l’absorció dels polifenols beneficiosos de la xocolata negra.

Per tant, consumir regularment xocolata negra no ens ha de causar cap remordiment ja què beneficiarà la nostra salut, això si, s’ha de consumir amb moderació!

 

Dra. Mireia Ruiz Castilla
info@draruizcastilla.com
93 189 03 28 / 93 189 03 29