Blog

24 agosto 2015

Aprofita per relaxar-te i dedicar-te temps a tu mateix

En els últims posts us hem anat donant un seguit de consells per gaudir d’un estiu saludable. En el d’avui us volem remarcar la importància de relaxar-se i dedicar-se temps a un mateix, de ser capaç de parar un moment per escoltar les nostres necessitats més internes. La meditació també resulta un hàbit molt recomanable, no només a l’estiu, sinó també la resta de l’any.

Meditació - Aprofita per relaxar-te i dedicar-te temps a tu mateix

Estem acostumats a dur un ritme de vida molt intens en què estar “aparentment sense fer res” és perdre el temps. Però afortunadament la nostra societat occidental està aprenent que molt sovint el “no fer res aparent” és el millor que podem fer per nosaltres mateixos.

El nostre cos, la nostra ment, el nostre esperit, necessiten moments de calma i desconnexió de l’exterior per poder connectar amb nosaltres mateixos i descobrir el que realment necessitem o volem. Sortir del ritme frenètic del dia a dia i dedicar-nos uns minuts a meditar afavoreix la nostra salut mental però també la nostra salut en general.

Per aconseguir aquest objectiu, la pràctica d’activitats com el ioga i la meditació resulten molt útils i cada vegada hi ha més evidència dels múltiples beneficis, tant físics com mentals, que aporta la pràctica d’aquestes disciplines. Però, el sol fet de relaxar-se un mateix ja ens oferirà un benestar considerable.

Us animem a fer la prova! Busqueu un lloc tranquil on no us interrompin durant una estoneta, podeu posar una música que us resulti relaxant, poseu-vos còmodes, no cal estirar-se, només trobar una posició còmoda, tanqueu els ulls i intenteu deixar passar els pensaments. Resulta útil concentrar-se en la respiració. No cal molta estona, potser per començar 5 minuts seran suficients. Proveu-ho i observeu com us sentiu. Potser us sorpreneu!

 

Dra. Mireia Ruiz Castilla
info@draruizcastilla.com
93 189 03 28